EU har vedtaget et direktiv, der sætter en effektiv bund under selskabsskatten for store multinationale koncerner. Skatteminister Jeppe Bruus har netop fremsat lovforslaget, som førstebehandles tirsdag.

I oktober 2021 tilsluttede Danmark og 135 andre lande sig OECD-aftalen om beskatning af den digitale økonomi. Aftalen indebærer blandt andet en global standard for minimumsbeskatning på mindst 15 pct. for multinationale koncerner. EU vedtog i december 2022 et direktiv, der indeholder de konkrete regler, som EU-medlemslandene skal indføre for at leve op til OECD-aftalens globale standard. Med lovforslaget implementeres OECD-aftalens og EU-direktivets regler om minimumsbeskatning i dansk ret.

”Det er ikke i orden, at statskasser verden over hvert eneste år går glip af milliarder, fordi nogle multinationale koncerner helt eller delvist kan undgå at betale skat. Det tærer på sammenhængskraften, når borgere og virksomheder oplever, at nogle slipper afsted med ikke at betale det, de burde,”

”Ved fremsættelsen af lovforslaget tager vi nu et historisk skridt i bekæmpelsen af skatteundgåelse og skadelig skattekonkurrence. I regeringen ser vi frem til, at der allerede fra næste år kommer en global bund under selskabsskatten.”

siger skatteminister Jeppe Bruus

OECD-aftalen om beskatning af den digitale økonomi baserer sig på to spor.
– Spor 1 indebærer, at de allerstørste og mest profitable globale selskaber, herunder tech-giganterne, skal betale noget af deres skat dér, hvor deres brugere er.
– Spor 2 indebærer en global standard for minimumsbeskatning på 15 pct. for alle store multinationale koncerner med omsætning på mindst 750 mio. EUR. Lovforslaget om global minimumsbeskating skal træde i kraft den 31. december 2023.

Online moms

Mange har problemer med den moms der er i de forskellige lande, og her har Danmark nemlig den højeste på 25%. Vil du sælge online uden moms kan med fordel placere sin shop i et andet land. Ring 32177777 for mere information.

Kilde: Skatteministeriet
Fotokredit: aors.dk

Similar Posts