Selvom boligmarkedet for årsboliger er faldende med lange liggetider så er gennemsnitsprisen på et sommerhus nu 23.256 kr. per kvm. Det er en stigning der har været konstant siden sommeren 2019 med få undtagelser. Og der er ca. 50% mindre sommerhuse til salg nu, hvilket gør at priserne formentligt holder året ud.

Foto herover er fra feline.dk der har dette sommerhus til leje i Blåvand.

Markedet er også drevet af at mange efterhånden bor i sommerhuset hele året og at de fleste sommerhuse egner sig til helårsbeboelse. Så i virkeligheden er sommerhuse der ikke lige ligger til vand og udsigt billigere fordi de ofte ligger langt fra byer m.v. Dermed benyttes sommerhuse også i et stigende omfang til helårsbeboelse.

Dermed er det også et signal til sommerhusejere og at tage gevinst hjem nu medmindre der f.eks. er indtægt på udlejninger. Derfor anbefales det at sælge nu, især for ældre pensionister der måske ikke bruger sommerhuset så meget.

Der er én solstråle på boligmarkedet i øjeblikket. I modsætning til ejere af parcelhuse og ejerlejligheder, kan sommerhusejerne glæde sig over fortsat stigende priser og lavt udbud. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Kun 4.663 sommerhuse har et salgsskilt i indkørslen. Det er et fald på 9,1 pct. i forhold til sidste år.

En kvadratmeter sommerhus koster nu 23.256 kr. Det er 1.342 kr. mere end i januar.

Udbuddet af sommerhuse går altså mod strømmen og ligger fortsat meget lavt. Det hører dog med, at antallet af handler også er aftaget på det marked, fastslår Nykredits chefanalytiker Mira Lie Nielsen.

Det vedvarede lave udbud vidner om, at meget få sommerhusejere er tvunget ud i at sælge, mener hun.

»Selvom man fortsat kan få en god pris for sit sommerhus, finder ejerne større værdi i at eje huset. Udlejningsmulighederne er fortsat også meget gunstige og kan give en særdeles godt bidrag til de omkostninger, der er ved at eje sommerhus,« siger Mira Lie Nielsen, chefanalytiker, Nykredit til DR.DK

Nykredit forventer forventer dog fortsat, at også sommerhusmarkedet vil rammes af den mere dystre udsigt for danskernes privatøkonomi og de højere renter. Indtil videre holdes hånden under priserne af det lave udbud siger Mira Lie Nielsen.

De 4.663 sommerhuse til salg er ingenting, hvis man sammenligner med samme tidspunkt i 2019. Dengang var der ca. 10.500 sommerhuse til salg.

Sommerhusene blev en så eftertragtet vare i 2020 og i begyndelsen af 2021, at det samlede udbud endte med at blive mere end halveret i forhold til tiden før corona, oplyser Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

»Der er med andre ord fortsat god plads til sælgere, der overvejer at sætte sommerhuset til salg,« konstaterer Birgit Daetz.

Kilde: Boligsiden.dk, Finans.dk
Forokredit: feline sommerhusudlejning. Blåvand.

Similar Posts