Mange forældre ønsker at hjælpe sine børn økonomisk, men er usikre på, hvordan de bedst kan gøre dette uden at skulle investere store beløb. En effektiv måde at hjælpe på er ved at udnytte muligheden for at oprette en skattefri børneopsparing. Vi i Advokat og Revisor Samvirket hjælper hvert år mange forældre som er i tvivl. Hensigten er der, men måske mangler mange viden o. hvordan man reelt hjælper sin familie.

Forældres Økonomiske Hjælp

Forældre kan føle en stærk trang til at hjælpe deres børn økonomisk, især når det kommer til store livsbegivenheder som uddannelse, boligkøb, eller ægteskab. Dette ønske om at hjælpe kan nogle gange skyldes en følelse af forpligtelse eller skyld, især hvis forældrene ikke har mulighed for at foretage større økonomiske investeringer som et forældrekøb.

Lærdomme fra Økonomiske Fejl

Interessant nok kan denne form for økonomisk støtte også hindre børnene i at lære vigtige økonomiske lektioner. Ved at beskytte dem mod de fejl, vi selv har begået, fratager vi dem muligheden for at lære af disse erfaringer.

Børneopsparing som en Værdifuld Gave

En børneopsparing er en nem og effektiv måde at hjælpe dine børn økonomisk. En sådan opsparing behøver ikke at være stor for at være betydningsfuld. Små, regelmæssige bidrag kan vokse sig store over tid, især da afkastet fra en børneopsparing er skattefrit.

To Veje til Skattefrie Gevinster

  1. Børneopsparing: Her kan man indskyde op til 6.000 kr. årligt, men også mindre beløb er acceptable. Det interessante ved børneopsparingen er, at både rente- og aktiegevinster er skattefrie.
  2. Udnyttelse af Personfradraget: Børn og unge under 18 år har et personfradrag på 38.400 kr. årligt. Indkomster under dette beløb beskattes ikke. Dette gælder også for afkast fra investeringer, hvilket betyder, at børn reelt kan opnå et skattefrit afkast.

Værnreglen og Forældres Investeringer

Det er vigtigt at bemærke, at forældres pengegaver ikke automatisk falder ind under barnets personfradrag ifølge “Værnreglen”. Dette forhindrer forældre i at udnytte børnenes personfradrag til at undgå skat på investeringer.

Rådgivning og Risikospredning

Forældre bør rådføre sig med finansielle eksperter, før de investerer i børnenes navn. En god strategi kan være at investere i akkumulerende fonde, som spreder risikoen ved at dække forskellige brancher og lande.

Langsigtede Fordele

At spare op til ens barn kan have langsigtede fordele, såsom at undgå behovet for dyre forældrekøb i fremtiden. Med stigende renter og ændringer i skattereglerne, er det blevet mindre attraktivt at foretage forældrekøb.

Konklusion

At hjælpe dine børn økonomisk fra en tidlig alder kan være en klog investering, der fordeler den økonomiske belastning over flere år og samtidig giver dine børn en solid økonomisk start på voksenlivet.

Derudover kan du give Skattefrie Gaver

Kilde: AORS.DK
Fotokredit: AORS.DK Generativt Grafik ud fra søgeord i denne artikel (C) 2023 Ingen.

Similar Posts