Madrid Protokollat med Nice-klassifikationer og lande deltagerliste
Hvad er immaterielle rettigheder?
Immaterielle rettigheder er de rettigheder, der gives til personer over deres intellektuelle skabelser. Disse rettigheder giver normalt skaberen en eksklusiv ret til at anvende sin skabelse i en bestemt periode. Det er både en rettighed og en ejendom så længe du betaler gebyret for f.eks. et varemærke der
Immaterielle rettigheder opdeles sædvanligvis i to hovedområder:
1) Ophavsret og rettigheder relateret til ophavsret
Forfatternes rettigheder til litterære og kunstneriske værker (som bøger og andre skrifter, musikalske kompositioner, malerier, skulpturer, computerprogrammer og film) er beskyttet af ophavsretten i en minimumsperiode på 50 år efter forfatterens død.
Derudover er rettighederne til udøvende kunstnere (f.eks. skuespillere, sangere og musikere), producenter af fonogrammer (lydoptagelser) og radio- og tv-organisationer også beskyttet af ophavsretten og relaterede (nogle gange benævnt “nabo”) rettigheder. Det primære sociale formål med beskyttelse af ophavsretten og relaterede rettigheder er at fremme og belønne kreativt arbejde.
2) Industrielle rettigheder
Industrielle rettigheder kan hensigtsmæssigt opdeles i to hovedområder:
Ét område omfatter beskyttelsen af karakteristiske tegn, især varemærker (som adskiller varer eller tjenesteydelser fra én virksomhed fra andre virksomheders) og geografiske betegnelser (som identificerer en vare som stammende fra et sted, hvor en bestemt egenskab ved varen hovedsageligt kan tilskrives dens geografiske oprindelse).
Formålet med beskyttelsen af disse karakteristiske tegn er at fremme og sikre fair konkurrence samt beskytte forbrugere ved at give dem mulighed for at træffe informerede valg mellem forskellige varer og tjenesteydelser. Beskyttelsen kan vare på ubestemt tid, forudsat at det pågældende tegn fortsat er karakteristisk.
Dette er en online artikel der automatisk opdaterer sig i forhold til nye IP aftaler (tilførsler) til Madrid protokollatet nederst. PT. er der 115 medlemslande.
Madrid-protokollen: Din globale varemærkebeskyttelse
Brugen af varemærker til at identificere produkter og tjenester går langt tilbage i historien. Man kan finde eksempler på tidlige varemærker helt tilbage til oldtidens civilisationer, hvor håndværkere markerede deres produkter med symboler eller signaturer.
I en mere formel og juridisk kontekst begyndte varemærker at blive registreret og beskyttet i løbet af 1800-tallet. I Storbritannien blev det første varemærkeregister oprettet i 1875, og i Danmark blev den første varemærkelov vedtaget i 1890.
Siden da har varemærkerettigheder udviklet sig betydeligt, og i dag er varemærker en vigtig del af den globale økonomi. Madrid-protokollen, som blev nævnt tidligere, er et eksempel på det internationale samarbejde, der er opstået for at beskytte varemærker på tværs af landegrænser.
Advokat og Revisor Samvirket (Metropol International) startede i 1983 i dengang nok Danmarks mindste kontorfællesskab på Nørrebrogade 88 i København, med Mejlshede låse som nabo. Her stiftede vi vores første varemærke med møje og bevær sjovt nok for en låsevirksomhed, men ikke Mejlshede som var forhandler af låse.
Hvorfor Madrid-protokollen er afgørende for international varemærkebeskyttelse
I en stadig mere globaliseret verden er det afgørende for virksomheder at sikre, at deres varemærker er beskyttet, ikke kun på hjemmemarkedet, men også internationalt. Madrid-protokollen tilbyder en effektiv og omkostningseffektiv løsning til at opnå denne beskyttelse.
Hvad er et varemærke?
Et varemærke er et tegn, der bruges til at identificere og skelne en virksomheds varer eller tjenester fra andre. Det kan være et ord, en sætning, et logo, et symbol, et design eller endda en lyd eller farve. Varemærker er afgørende for at opbygge brandgenkendelse og beskytte virksomheder mod illoyal konkurrence.
Forskellige typer varemærker
- Ordmærke: Består af et eller flere ord, f.eks. virksomhedsnavne eller produktnavne.
- Figurmærke: Består af et logo, symbol eller grafisk design.
- Kombineret mærke: En kombination af et ordmærke og et figurmærke.
- 3D-varemærke: Beskytter formen af et produkt eller dets emballage.
- Lydmærke: Beskytter en karakteristisk lyd, f.eks. en jingle.
- Farvemærke: Beskytter en bestemt farve eller farvekombination.
- Mønstervaremærke: Beskytter et bestemt mønster eller design.
- Positionsmærke: Beskytter den måde, et mærke er placeret eller fastgjort på et produkt.
- Hologramvaremærke: Beskytter et hologram eller en lignende tredimensionel effekt.
- Bevægelsesmærke: Beskytter en bevægelse eller en sekvens af bevægelser.
- Multimediemærke: Beskytter en kombination af billede og lyd.
Varighed af varemærkebeskyttelse
Et varemærke registreres typisk for en periode på 10 år og kan fornys ubegrænset for yderligere 10-års perioder. Det er vigtigt at bemærke, at varemærkerettigheder kun opretholdes gennem aktiv brug af varemærket.
Hvad sker der, hvis nogen krænker dit varemærke?
Hvis en anden part bruger dit varemærke uden tilladelse på en måde, der kan forårsage forvirring hos forbrugerne, kan det betragtes som en varemærkekrænkelse. Du kan tage skridt til at håndhæve dine rettigheder, herunder:
- Sende et ophør og desist brev: Dette er en formel anmodning til den krænkende part om at stoppe med at bruge dit varemærke.
- Forhandle en løsning: Du kan forsøge at nå til enighed med den krænkende part uden at gå rettens vej.
- Anlægge sag: Hvis andre løsninger ikke er mulige, kan du anlægge en retssag for varemærkekrænkelse.
Hvorfor vælge Advokat og Revisor Samvirket til dine varemærkebehov?
Advokat og Revisor Samvirket er med vores registrerede godkendte patentadvokater, specialiseret i at hjælpe virksomheder med at beskytte deres immaterielle rettigheder, herunder varemærker. Vi tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder:
- Varemærkesøgning: Vi undersøger, om dit ønskede varemærke er tilgængeligt og ikke krænker eksisterende varemærker.
- Varemærkeregistrering: Vi hjælper dig med at registrere dit varemærke i Danmark, EU eller internationalt gennem Madrid-protokollen.
- Varemærkeovervågning: Vi overvåger markedet for potentielle krænkelser af dit varemærke.
- Håndhævelse af varemærkerettigheder: Vi hjælper dig med at beskytte dit varemærke mod krænkelser og træffer de nødvendige juridiske skridt.
Kontakt os i dag for en gratis konsultation og lad os hjælpe dig med at beskytte dit værdifulde varemærke. Vi har muligvis for at lave patenter, varemærker og designpatenter m.v. Vi arbejder med de fleste materialer og kan assistere med design, produktion, prototyper og slogans m.v.
Andre typer af industrielle rettigheder
Andre former for industrielle rettigheder beskyttes primært for at fremme innovation, design og skabelsen af ny teknologi. I denne kategori finder vi opfindelser (beskyttet af patenter), industrielle design og forretningshemmeligheder.
Det sociale formål med disse rettigheder er at beskytte resultaterne af investeringer i udviklingen af ny teknologi, hvilket giver incitament og midler til at finansiere forsknings- og udviklingsaktiviteter.
Et velfungerende system for immaterielle rettigheder bør også lette overførslen af teknologi i form af udenlandske direkte investeringer, joint ventures og licensaftaler.
Beskyttelsen gives normalt for en begrænset periode (typisk 20 år i tilfælde af patenter). Selvom de grundlæggende sociale mål med beskyttelsen af immaterielle rettigheder er som beskrevet ovenfor, skal det bemærkes, at de eksklusive rettigheder, der gives, generelt er underlagt en række begrænsninger og undtagelser. Disse er designet til at finjustere balancen mellem de legitime interesser for rettighedshavere og brugere.
Madrid-protokollen: En dybere forståelse
Madrid-protokollen er en international traktat, der administreres af World Intellectual Property Organization (WIPO). Den giver en centraliseret procedure for registrering og administration af varemærker i flere lande.
Fordele ved Madrid-protokollen
- Omkostningseffektiv: I stedet for at skulle registrere dit varemærke i hvert enkelt land, kan du indgive en enkelt ansøgning og betale et sæt gebyrer.
- Tidsbesparende: Processen er strømlinet, hvilket gør det hurtigere at opnå beskyttelse i flere lande.
- Centraliseret administration: Du kan administrere dine varemærkeregistreringer i flere lande fra et centralt sted.
- Fleksibilitet: Du kan tilføje eller fjerne lande fra din registrering efter behov.
Hvorfor er det vigtigt at have de fleste lande med i Madrid-protokollen?
Jo flere lande der er medlemmer af Madrid-protokollen, jo mere omfattende er den beskyttelse, du kan opnå for dit varemærke. Det er især vigtigt for virksomheder, der opererer eller planlægger at udvide til flere markeder.
Life Science-branchen og varemærker
I Life Science-branchen er varemærker af særlig betydning. De beskytter ikke kun virksomhedsnavne og produktnavne, men også:
- Navne på lægemidler: Det er afgørende at beskytte navne på lægemidler for at undgå forvirring og sikre patientsikkerheden.
- Medicinsk udstyr: Varemærker kan beskytte innovative medicinske teknologier og design.
- Bioteknologiske opfindelser: Varemærker kan beskytte navne på bioteknologiske produkter og processer.
Advokat og Revisor Samvirket: Din partner i Life Science-branchen
Vi forstår de unikke udfordringer, som Life Science-virksomheder står over for, når det kommer til varemærkebeskyttelse. Vores team af erfarne advokater og revisorer har specialiseret viden om Life Science-branchen og kan hjælpe dig med at navigere i det komplekse landskab af varemærkerettigheder.
Vi tilbyder skræddersyede løsninger til Life Science-virksomheder, herunder:
- Due diligence undersøgelser: Vi undersøger potentielle varemærkekonflikter, før du lancerer et nyt produkt eller går ind på et nyt marked.
- Strategisk rådgivning: Vi hjælper dig med at udvikle en omfattende varemærkestrategi, der understøtter dine forretningsmål.
- Kontraktforhandling: Vi hjælper dig med at forhandle licensaftaler og andre aftaler relateret til dine varemærker.
- Tvistbilæggelse: Vi repræsenterer dig i tilfælde af varemærkekonflikter og tvister.
Vælg Advokat og Revisor Samvirket som din betroede partner, og lad os hjælpe dig med at beskytte dine værdifulde varemærker i Life Science-branchen og andre brancher.
Patentadvokater tager sig også af dine varemærker
Madrid-protokollen er et uvurderligt værktøj for virksomheder, der ønsker at beskytte deres varemærker internationalt. Ved at vælge Advokat og Revisor Samvirket som din partner får du adgang til ekspertise og erfaring, der er skræddersyet til dine behov. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at sikre, at dit varemærke er beskyttet, uanset hvor din virksomhed tager dig hen.
Hvem er medlemmer (lande) af Madrid-protokolatet?
Kontrakt land: | Traktat | Underskrift | Tiltrædelse | Med virkning fra |
---|---|---|---|---|
Afghanistan | Madrid Protocol | Accession: March 26, 2018 | June 26, 2018 | |
African Intellectual Property Organization (OAPI) | Madrid Protocol | Accession: December 5, 2014 | March 5, 2015 | |
Albania | Madrid Protocol | Accession: April 30, 2003 | July 30, 2003 | |
Algeria | Madrid Protocol | Accession: July 31, 2015 | October 31, 2015 | |
Antigua and Barbuda | Madrid Protocol | Accession: December 17, 1999 | March 17, 2000 | |
Armenia | Madrid Protocol | Accession: July 19, 2000 | October 19, 2000 | |
Australia | Madrid Protocol | Accession: April 11, 2001 | July 11, 2001 | |
Austria | Madrid Protocol | December 29, 1989 | Ratification: January 13, 1999 | April 13, 1999 |
Azerbaijan | Madrid Protocol | Accession: January 15, 2007 | April 15, 2007 | |
Bahrain | Madrid Protocol | Accession: September 15, 2005 | December 15, 2005 | |
Belarus | Madrid Protocol | Accession: October 18, 2001 | January 18, 2002 | |
Belgium | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: December 22, 1997 | April 1, 1998 |
Belize | Madrid Protocol | Accession: November 24, 2022 | February 24, 2023 | |
Bhutan | Madrid Protocol | Accession: May 4, 2000 | August 4, 2000 | |
Bosnia and Herzegovina | Madrid Protocol | Accession: October 27, 2008 | January 27, 2009 | |
Botswana | Madrid Protocol | Accession: September 5, 2006 | December 5, 2006 | |
Brazil | Madrid Protocol | Accession: July 2, 2019 | October 2, 2019 | |
Brunei Darussalam | Madrid Protocol | Accession: October 6, 2016 | January 6, 2017 | |
Bulgaria | Madrid Protocol | Accession: July 2, 2001 | October 2, 2001 | |
Cabo Verde | Madrid Protocol | Accession: April 6, 2022 | July 6, 2022 | |
Cambodia | Madrid Protocol | Accession: March 5, 2015 | June 5, 2015 | |
Canada | Madrid Protocol | Accession: March 17, 2019 | June 17, 2019 | |
Chile | Madrid Protocol | Accession: April 4, 2022 | July 4, 2022 | |
China | Madrid Protocol | Accession: September 1, 1995 | December 1, 1995 | |
Colombia | Madrid Protocol | Accession: May 29, 2012 | August 29, 2012 | |
Croatia | Madrid Protocol | Accession: October 23, 2003 | January 23, 2004 | |
Cuba | Madrid Protocol | Accession: September 26, 1995 | December 26, 1995 | |
Cyprus | Madrid Protocol | Accession: August 4, 2003 | November 4, 2003 | |
Czech Republic | Madrid Protocol | Accession: June 25, 1996 | September 25, 1996 | |
Democratic People’s Republic of Korea | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Approval: July 3, 1996 | October 3, 1996 |
Denmark | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: November 10, 1995 | February 13, 1996 |
Egypt | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: June 3, 2009 | September 3, 2009 |
Estonia | Madrid Protocol | Accession: August 18, 1998 | November 18, 1998 | |
Eswatini | Madrid Protocol | Accession: September 14, 1998 | December 14, 1998 | |
European Union (EU) | Madrid Protocol | Accession: July 1, 2004 | October 1, 2004 | |
Finland | Madrid Protocol | December 27, 1989 | Acceptance: December 29, 1995 | April 1, 1996 |
France | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: August 7, 1997 | November 7, 1997 |
Gambia (the) | Madrid Protocol | Accession: September 18, 2015 | December 18, 2015 | |
Georgia | Madrid Protocol | Accession: May 20, 1998 | August 20, 1998 | |
Germany | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: December 20, 1995 | March 20, 1996 |
Ghana | Madrid Protocol | Accession: June 16, 2008 | September 16, 2008 | |
Greece | Madrid Protocol | December 13, 1989 | Ratification: May 10, 2000 | August 10, 2000 |
Hungary | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: July 3, 1997 | October 3, 1997 |
Iceland | Madrid Protocol | Accession: January 15, 1997 | April 15, 1997 | |
India | Madrid Protocol | Accession: April 8, 2013 | July 8, 2013 | |
Indonesia | Madrid Protocol | Accession: October 2, 2017 | January 2, 2018 | |
Iran (Islamic Republic of) | Madrid Protocol | Accession: September 25, 2003 | December 25, 2003 | |
Ireland | Madrid Protocol | December 28, 1989 | Ratification: July 19, 2001 | October 19, 2001 |
Israel | Madrid Protocol | Accession: May 31, 2010 | September 1, 2010 | |
Italy | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: January 17, 2000 | April 17, 2000 |
Jamaica | Madrid Protocol | Accession: December 27, 2021 | March 27, 2022 | |
Japan | Madrid Protocol | Accession: December 14, 1999 | March 14, 2000 | |
Kazakhstan | Madrid Protocol | Accession: September 8, 2010 | December 8, 2010 | |
Kenya | Madrid Protocol | Accession: March 26, 1998 | June 26, 1998 | |
Kyrgyzstan | Madrid Protocol | Accession: March 17, 2004 | June 17, 2004 | |
Lao People’s Democratic Republic | Madrid Protocol | Accession: December 7, 2015 | March 7, 2016 | |
Latvia | Madrid Protocol | Accession: October 5, 1999 | January 5, 2000 | |
Lesotho | Madrid Protocol | Accession: November 12, 1998 | February 12, 1999 | |
Liberia | Madrid Protocol | Accession: September 11, 2009 | December 11, 2009 | |
Liechtenstein | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: December 17, 1997 | March 17, 1998 |
Lithuania | Madrid Protocol | Accession: August 15, 1997 | November 15, 1997 | |
Luxembourg | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: January 1, 1998 | April 1, 1998 |
Madagascar | Madrid Protocol | Accession: January 28, 2008 | April 28, 2008 | |
Malawi | Madrid Protocol | Accession: September 25, 2018 | December 25, 2018 | |
Malaysia | Madrid Protocol | Accession: September 27, 2019 | December 27, 2019 | |
Mauritius | Madrid Protocol | Accession: February 6, 2023 | May 6, 2023 | |
Mexico | Madrid Protocol | Accession: November 19, 2012 | February 19, 2013 | |
Monaco | Madrid Protocol | December 21, 1989 | Ratification: June 27, 1996 | September 27, 1996 |
Mongolia | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: March 16, 2001 | June 16, 2001 |
Montenegro | Madrid Protocol | Declaration of Continued Application: December 4, 2006 | June 3, 2006 | |
Morocco | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: July 8, 1999 | October 8, 1999 |
Mozambique | Madrid Protocol | Accession: July 7, 1998 | October 7, 1998 | |
Namibia | Madrid Protocol | Accession: March 31, 2004 | June 30, 2004 | |
Netherlands (Kingdom of the) | Madrid Protocol | December 27, 1989 | Acceptance: November 28, 1997 | April 1, 1998 |
New Zealand | Madrid Protocol | Accession: September 10, 2012 | December 10, 2012 | |
North Macedonia | Madrid Protocol | Accession: May 30, 2002 | August 30, 2002 | |
Norway | Madrid Protocol | Accession: December 29, 1995 | March 29, 1996 | |
Oman | Madrid Protocol | Accession: July 16, 2007 | October 16, 2007 | |
Pakistan | Madrid Protocol | Accession: February 24, 2021 | May 24, 2021 | |
Philippines | Madrid Protocol | Accession: April 25, 2012 | July 25, 2012 | |
Poland | Madrid Protocol | Accession: December 4, 1996 | March 4, 1997 | |
Portugal | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: December 20, 1996 | March 20, 1997 |
Qatar | Madrid Protocol | Accession: May 3, 2024 | August 3, 2024 | |
Republic of Korea | Madrid Protocol | Accession: January 10, 2003 | April 10, 2003 | |
Republic of Moldova | Madrid Protocol | Accession: September 1, 1997 | December 1, 1997 | |
Romania | Madrid Protocol | December 30, 1989 | Ratification: April 28, 1998 | July 28, 1998 |
Russian Federation | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: March 10, 1997 | June 10, 1997 |
Rwanda | Madrid Protocol | Accession: May 17, 2013 | August 17, 2013 | |
Samoa | Madrid Protocol | Accession: December 4, 2018 | March 4, 2019 | |
San Marino | Madrid Protocol | Accession: June 12, 2007 | September 12, 2007 | |
Sao Tome and Principe | Madrid Protocol | Accession: September 8, 2008 | December 8, 2008 | |
Senegal | Madrid Protocol | December 27, 1989 | ||
Serbia | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: November 17, 1997 | February 17, 1998 |
Sierra Leone | Madrid Protocol | Accession: September 28, 1999 | December 28, 1999 | |
Singapore | Madrid Protocol | Accession: July 31, 2000 | October 31, 2000 | |
Slovakia | Madrid Protocol | Accession: June 13, 1997 | September 13, 1997 | |
Slovenia | Madrid Protocol | Accession: December 12, 1997 | March 12, 1998 | |
Spain | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: April 17, 1991 | December 1, 1995 |
Sudan | Madrid Protocol | Accession: November 16, 2009 | February 16, 2010 | |
Sweden | Madrid Protocol | December 21, 1989 | Ratification: December 30, 1994 | December 1, 1995 |
Switzerland | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: February 1, 1997 | May 1, 1997 |
Syrian Arab Republic | Madrid Protocol | Accession: May 5, 2004 | August 5, 2004 | |
Tajikistan | Madrid Protocol | Accession: March 31, 2011 | June 30, 2011 | |
Thailand | Madrid Protocol | Accession: August 7, 2017 | November 7, 2017 | |
Trinidad and Tobago | Madrid Protocol | Accession: October 12, 2020 | January 12, 2021 | |
Tunisia | Madrid Protocol | Accession: July 16, 2013 | October 16, 2013 | |
Türkiye | Madrid Protocol | Accession: October 1, 1998 | January 1, 1999 | |
Turkmenistan | Madrid Protocol | Accession: June 28, 1999 | September 28, 1999 | |
Ukraine | Madrid Protocol | Accession: September 29, 2000 | December 29, 2000 | |
United Arab Emirates | Madrid Protocol | Accession: September 28, 2021 | December 28, 2021 | |
United Kingdom | Madrid Protocol | June 28, 1989 | Ratification: April 6, 1995 | December 1, 1995 |
United States of America | Madrid Protocol | Accession: August 2, 2003 | November 2, 2003 | |
Uzbekistan | Madrid Protocol | Accession: September 27, 2006 | December 27, 2006 | |
Viet Nam | Madrid Protocol | Accession: April 11, 2006 | July 11, 2006 | |
Zambia | Madrid Protocol | Accession: August 15, 2001 | November 15, 2001 | |
Zimbabwe | Madrid Protocol | Accession: December 11, 2014 | March 11, 2015 |
I konteksten af Madrid-protokollen er det relevant at bemærke, at protokollen i sig selv er en traktat, der er blevet ratificeret af mange lande. Ordet “Treaty” på engelsk oversættes typisk til “traktat” på dansk. En traktat er en formel, skriftlig aftale mellem to eller flere stater eller internationale organisationer. Traktater er bindende under folkeretten og dækker en bred vifte af emner, herunder handel, forsvar, miljøbeskyttelse, menneskerettigheder og meget mere.
Det betyder samtidigt at vi kan beskytte dine varemærker og patenter m.v. ubegrænset i alle ovenstående lande, tillige med beslaglæggelser og fogedforbud og told og politimæssig udredning.
Du har fuldstændig ret – det er ikke en korrekt eller komplet tabel, hvis klasserne 19-45 ikke er specificeret. Jeg sørger nu for at inkludere alle klasser fuldt ud fra 19 til 45 med deres beskrivelser.
Komplet tabel over Nice-klassifikationen (Klasser 1-45)
Klasse | Beskrivelse |
---|---|
1 | Kemikalier til industri, videnskab og fotografi samt til landbrug, havebrug og skovbrug; uforarbejdede kunstharpikser, uforarbejdede plastmaterialer; brandsluknings- og brandforebyggelsesmidler; hærdnings- og loddemidler; garvemidler; klæbemidler til industriel brug; kit og andre fyldemasser; kompost, gødning, jordforbedringsmidler; biologiske præparater til industri og videnskab. |
2 | Maling, fernis, lakker; rustbeskyttelsesmidler og træimprægneringsmidler; farvestoffer, bejdsemidler; ubearbejdede naturlige harpikser; metaller i folie- og pulverform til brug for malere, dekoratører, trykkere og kunstnere. |
3 | Rengørings-, polerings-, affedtnings- og slibemidler; ikke-medicinske toiletartikler; parfumerivarer, æteriske olier; kosmetik; hårvand; tandplejemidler. |
4 | Industrielle olier og fedtstoffer; smøremidler; støvabsorberende, fugtende og bundende midler; brændstoffer og belysningsmaterialer; lys, væger og lysestager. |
5 | Farmaceutiske og veterinære præparater; medicinske kosttilskud til mennesker og dyr; diætetiske fødevarer og drikkevarer til medicinsk brug; babymad; kosttilskud til mennesker og dyr; plastmaterialer til medicinsk brug; hygiejneartikler til medicinsk brug; desinfektionsmidler; produkter til udryddelse af skadedyr; fungicider, herbicider. |
6 | Uædle metaller og deres legeringer; byggematerialer af metal; transportable bygninger af metal; materialer af metal til jernbanespor; ikke-elektriske kabler og tråde af uædle metaller; smedegods, småting af metal; metalbeholdere til opbevaring eller transport; pengeskabe. |
7 | Maskiner og værktøjsmaskiner; motorer (undtagen til landkøretøjer); koblinger og drivremme (undtagen til landkøretøjer); landbrugsredskaber; rugemaskiner; salgsautomater. |
8 | Håndværktøj og redskaber (hånddrevne); knive, gafler og skeer; hvidtøj; barbermaskiner. |
9 | Videnskabelige, nautiske, landmålings-, fotografiske, film-, optiske, vægt-, måle-, signal-, kontrol-, rednings- og undervisningsapparater og -instrumenter; apparater og instrumenter til ledning, omkobling, omformning, akkumulering, regulering eller kontrol af elektricitet; apparater til optagelse, transmission eller gengivelse af lyd eller billeder; magnetiske databærere, optiske diske; cd’er, dvd’er og andre digitale optagemedier; mekanismer til møntbetjente apparater; kasseapparater, regnemaskiner, databehandlingsudstyr, computere; software; brandslukningsapparater. |
10 | Kirurgiske, medicinske, tandlæge- og veterinære apparater og instrumenter; kunstige lemmer, øjne og tænder; ortopædiske artikler; suturmaterialer; terapeutiske og hjælpemidler til handicappede; apparater til babypassning; apparater til seksuel aktivitet. |
11 | Apparater og installationer til belysning, opvarmning, køling, dampgenerering, madlavning, tørring, ventilation, vandforsyning og sanitære formål. |
12 | Køretøjer; apparater til transport på land, i luften eller på vandet. |
13 | Skydevåben; ammunition og projektiler; sprængstoffer; fyrværkeri. |
14 | Ædle metaller og deres legeringer; smykker, bijouteri, ædelstene; ure og kronometriske instrumenter. |
15 | Musikinstrumenter. |
16 | Papir og pap; tryksager; bogbinderimaterialer; fotografier; papirvarer; klæbemidler til papirvarer eller husholdningsbrug; materialer til kunstnere; pensler; skrivemaskiner og kontorartikler (undtagen møbler); instruktions- og undervisningsmateriale; plastmaterialer til emballering; tryktyper; trykplader. |
17 | Gummi, gutta-percha, gummi, asbest, glimmer og erstatninger for alle disse materialer; plastmaterialer og harpikser i ekstruderet form til brug i produktion; paknings-, tætning- og isoleringsmaterialer; fleksible rør, ikke af metal. |
18 | Læder og læderimitationer; varer fremstillet af disse materialer, ikke inkluderet i andre klasser; skind og huder; kufferter og rejsetasker; paraplyer og parasoller; spadserestokke; seletøj og sadelmagerartikler; kraver, seler og tøj til dyr. |
19 | Byggematerialer, ikke af metal; stive rør, ikke af metal, til bygningsbrug; asfalt, beg og bitumen; transportable bygninger, ikke af metal; monumenter, ikke af metal. |
20 | Møbler, spejle, billedrammer; varer (ikke inkluderet i andre klasser) af træ, kork, rør, siv, pileflet, horn, ben, elfenben, hvalrosstand, skildpaddeskjold, rav, perlemor, meerskum og erstatninger for alle disse materialer eller af plast. |
21 | Husholdnings- eller køkkenredskaber og -beholdere; kamme og svampe; børster (undtagen pensler); børstefremstillingsmaterialer; rengøringsredskaber; glas, porcelæn og fajance, ikke inkluderet i andre klasser. |
22 | Reb, snore, net, telte, presenninger, sejl, sække og emballage, ikke af metal; polstringsmaterialer (undtagen gummi eller plast); rå fibermaterialer til tekstil. |
23 | Garner og tråde til tekstilbrug. |
24 | Tekstiler og tekstilvarer, ikke inkluderet i andre klasser; sengetøj og bordløbere. |
25 | Beklædningsgenstande, fodtøj, hovedbeklædning. |
26 | Kniplinger og broderier, bånd og snore; knapper, hægter, spænder og nåle; kunstige blomster; pynt og tilbehør til syning. |
27 | Tæpper, måtter, måtter til biler, linoleum og andre materialer til gulvbelægning; vægbeklædning, ikke af tekstil. |
28 | Legetøj, spil og sportsartikler; julepynt (undtagen lys og konfekture). |
29 | Kød, fisk, fjerkræ og vildt; konserverede, frosne, tørrede og kogte frugter og grøntsager; marmelade, kompot; æg; mælk og mejeriprodukter; spiselige olier og fedtstoffer. |
30 | Kaffe, te, kakao og kaffeerstatninger; ris; mel og kornprodukter; brød, bagværk og konfekture; spiselig is; sukker, honning, sirup; gær, bagepulver; salt; krydderier; is. |
31 | Uforarbejdede landbrugs-, havebrugs- og skovbrugsprodukter; rå og uforarbejdede korn og frø; friske frugter og grøntsager; friske urter; levende dyr; foder og drikkevarer til dyr; malt. |
32 | Øl; mineral- og kulsyreholdige vandtyper; ikke-alkoholiske drikkevarer; frugtdrikke og frugtsaft; sirup og andre koncentrater til fremstilling af drikkevarer. |
33 | Alkoholiske drikkevarer (undtagen øl). |
34 | Tobak og tobaksvarer; artikler til rygere; tændstikker. |
35 | Reklame, forretningsledelse, forretningsadministration, kontoropgaver. |
36 | Forsikringsvirksomhed; finansiel virksomhed; pengemæssige anliggender; ejendomsvirksomhed. |
37 | Bygge- og reparationsvirksomhed; installationsvirksomhed. |
38 | Telekommunikation. |
39 | Transport; emballering og oplagring af varer; organisering af rejser. |
40 | Behandling af materialer. |
41 | Uddannelse; undervisning; underholdning; sports- og kulturelle aktiviteter. |
42 | Videnskabelige og teknologiske tjenesteydelser og tilhørende forskning og design; industriel analyse og forskning; design og udvikling af hardware og software. |
43 | Tjenesteydelser til tilberedning af mad og drikke; midlertidig indkvartering. |
44 | Medicinske og veterinære tjenesteydelser; sundhedspleje og skønhedspleje til mennesker eller dyr; landbrugs-, havebrugs- og skovbrugstjenester. |
45 | Juridiske tjenesteydelser; sikkerhedstjenester til beskyttelse af personer og ejendom; personlige og sociale tjenesteydelser udført af andre for at imødekomme individers behov. |
Priserne er fra 3.000 DKK og med gebyrer for hver klasse der vælges. Ring +45 321 77777 (ikke sms).
Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer/Emner/#: #Madrid, #Protokolat, #immaterielrettigheder, #ophavsret, #varemærker, #geografiskebetegnelser
Copyrights: Ⓒ 2025 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.