FLERE OG FLERE BUTIKKER STÅR TOMME OG MARKEDET STIGER MED FLEST BUTIKSLOKALER TIL SALG I 3 år

Den seneste kvartalsrapport fra Ejendomstorvet.dk i samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening og EjendomDanmark afslører en markant stigning i antallet af udbudte butikslokaler. Dette niveau er ikke set siden slutningen af 2020. Butikslukninger fra Aldi og Irma samt en forsigtig forbrugskultur er blandt de primære årsager til stigningen.

Trods positive forventninger i detailhandlen og restaurantbranchen har året været præget af en gradvis stigning i antallet af ledige lokaler. Ifølge Ejendomstorvet Markedsindeks har det samlede antal af ledige kvadratmeter øget med 86.000 på bare tre kvartaler. Det svarer til størrelsen af næsten 30 supermarkeder som Føtex eller Meny, siger Jakob Wegener, CEO for Ejendomstorvet.dk.

Med tæt på 10.000 erhvervslejemål på landsplan, inklusive omkring 2.000 forretninger og spisesteder, står Ejendomstorvet.dk som en dominerende erhvervsportal. “Faldet i butikstrafik kan tilskrives en række faktorer, herunder forsigtige forbrugere og butikslukninger, særligt fra Aldi og Irma,” siger Frank Heskjær, chef for detailhandel hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Den aktuelle trend afspejler også en nedgang i antallet af nye iværksættere i detail- og restaurantbranchen. Højere renter, inflationspres og de økonomiske konsekvenser af den globale pandemi har haft en dæmpende effekt, udtaler Ole Hækkerup, administrerende direktør for Dansk Ejendomsmæglerforening.

Selvom situationen ser udfordrende ud, mener Frank Heskjær fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, at stigningen i antallet af ledige lokaler sandsynligvis har toppet. Flere detailkæder har planer om at udvide, og nye forretningskoncepter er i støbeskeen. Hertil kommer, at sundhedsklinikker ser ud til at opleve vækst grundet en aldrende befolkning.

I tredje kvartal af 2023 var der i alt 615.300 kvadratmeter butiksareal ledigt, hvilket svarer til 3,0% af Danmarks samlede butiksareal på 20,2 millioner kvadratmeter.

Udbuddet af ledige butikslokaler er komplekst og påvirket af en række faktorer, herunder ændringer i forbrugsmønstre, renteniveauer og global usikkerhed. Den seneste rapport fra Ejendomstorvet.dk tilbyder en omfattende indsigt i den nuværende situation på det danske ejendomsmarked.

Kilde: De 3 ovenstående parter
Forfatter: Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: Irma

Scroll to Top