Guernsey FORMATIONS

Guernsey tilbyder en række skattefordele for virksomheder og investorer, der ønsker at oprette et selskab på øen. Man kan også lave bank-oprettelser da øens banker er blandt verdens bedste banker.

Tænker man på Guernsey skal man også betragte et BVI selskab, Jersey og Isle of Man der minder meget om Guernsey.

Guernsey selskabsoprettelse giver fordele

SkattefordeleBeskrivelse
SelskabsskatGuernsey har en lav selskabsskat på 0%
KapitalgevinsterDer er ingen skat på kapitalgevinster i Guernsey
ArveafgiftDer er ingen arveafgift i Guernsey
FormueskatDer er ingen formueskat i Guernsey
MomsDer er ingen moms i Guernsey
UdlodningerUdbetalinger fra selskaber er normalt ikke skattepligtige
DividenderIngen skat på dividender fra et datterselskab
Gevinster på aktierIngen skat på gevinster ved salg af aktier
Fortjeneste i andre landeGuernsey har en række dobbeltbeskatningsaftaler med andre lande
Skattesats for privateDen højeste skattesats er 20% for private.

Siden 2008 har Guernsey drevet tre niveauer af selskabsskat, afhængigt af indtægtskilden.

  • Virksomheder: En selskabsskattesats på 0% kildeskat på de fleste virksomheder.
  • Banker og Forsikring: En sats på 10 % (indtægter fra bankvirksomhed og med virkning fra 1. januar 2013 udvidet til indenlandsk forsikringsvirksomhed, betroede midler, forsikringsformidlere og forsikringsforvaltervirksomhed).
  • Ejendomme og udlejning af bygninger og jord: En sats på 20% (indtægter fra handelsaktiviteter reguleret af generaldirektøren for forsyningsforordningens kontor og indtægter fra ejerskab af jord og bygninger). [94]

Guernsey opkræver ingen kapitalgevinster, arv, kapitaloverførsel, merværdi (moms / TVA) eller generel kildeskat.  Guernsey er således blevet beskrevet som et skattely. I budgettet for 2011 meddelte Storbritannien, at det ville afslutte lettelse af forsendelser med lav værdi, der blev brugt til at sælge varer momsfrit til kunder i hele Storbritannien, hvor denne lovgivning trådte i kraft den 1. april 2012. Skatteindtægterne udgør 22,4 % af BNP. Udbetalingerne fra socialforsikringsordningen er baseret på bruttolønnen og gælder for alle personer, der forlader skolen. Lønmodtagere er underlagt en sats på 6,8%, mens selvstændige betaler 11,3%. Begge har øvre og nedre indtjeningsgrænser. De, der klassificeres som ikke-beskæftigede og under pensionsalderen, betaler en sats på 10,7%. Andre kategorier har forskellige satser.

Mange flytter også til øen på grund af det dejlige klima der er lunt om vinteren ca. 9 grader, men svalt om sommeren ca. 20 grader i gennemsnit i Juli. Det er ikke helt billigt at bo stort på Guernsey, men dette kompenseres ved nul moms og en skattesats på max. 20% for private.

ER Guernsey ET SKATTELY?

Meget få stater tilbyder 0% i skat, men Guernsey kan mere.

Investorer, der ønsker at investere i aktier på børser via et selskab i Guernsey, kan også drage fordel af skattefordele. Hvis et selskab registreret på Guernsey ejer aktier i et andet selskab, er der ingen skat på de dividender, der modtages fra dette selskab. Derudover vil der ikke blive opkrævet nogen skat på eventuelle gevinster, som selskabet opnår ved salg af disse aktier.

Derudover tilbyder Guernsey også en række andre skattefordele, herunder ingen skat på kapitalgevinster og ingen arveafgift. Der er heller ingen formueskat eller moms på øen.

Når det kommer til skatteprocenten i Guernsey, afhænger det af den type indkomst, der genereres. Personlig indkomst beskattes på en progressiv skala, hvor den højeste skattesats er på 20%.

Det er vigtigt at bemærke, at skattelovgivningen kan ændre sig, og det er derfor vigtigt at konsultere en kvalificeret professionel eller agentur for at sikre, at du overholder alle de nødvendige regler og krav, når du opretter en virksomhed på Guernsey.

Ovenstående foto er taget ved Sankt Peters Port, Guernsey. Der er fantastiske muligheder for at leje både sejlskib, motorbåd og trollebåde eller almindelige fiskeribåde/skibe.

Her ser du øens udstrækning, hele øen kan nås på cykel, men der er selvfølgelig biludlejning.

Skatter for private ved flytning til øen

Guernsey, Alderney og Sark hæver hver deres egen beskatning, selvom Alderney (men ikke Sark) i 1949 overførte sine skattemæssige rettigheder til Guernsey.

Personskattepligten varierer alt efter, om en person er hjemmehørende på øen eller ej. Personer, der er hjemmehørende i Guernseys jurisdiktion (som ikke inkluderer Sark), betaler indkomstskat med en sats på indtil 20% af deres verdensomspændende indkomst, mens ikke-hjemmehørende kun er ansvarlige for indkomst som følge af aktivitet eller ejerskab inden for Guernsey. I modsætning til i Storbritannien tilpasses indkomstskatteåret i Guernsey kalenderåret. Alle personer, der er bosiddende på Guernsey, er underlagt en øvre grænse for deres skattepligt, der er kendt som “skatteloftet”.

Enkeltpersoner kan vælge et af følgende; Skat på indkomst uden for Guernsey-kilde begrænset til £ 130.000 plus skat på Guernsey-kildeindkomst (eksklusive Guernsey-bankrenter) eller beskattet på verdensomspændende indkomst begrænset til £ 260.000, inklusive indkomst fra Guernsey-kilde. Indkomst fra jord og ejendom på Guernsey er udelukket fra skatteloftet fra den 1. januar 2015 og beskattes med den normale sats på 20%. Der gælder kun ét loft pr. ægtepar. Guernsey har  også indført et nyt lavere skatteloft på £ 50k for nye beboere i tre år, forudsat at de køber et åbent marked del A-hus med en dokumentafgift, der overstiger dette beløb, og ikke har boet i Guernsey eller Alderney i tre år før.

Se også Jersey Selskabsstiftelser

JERSEY OFFSHORE SELSKABER

Kilder: Advokat og Revisor Samvirket samt gov.gg

Fotokredit:

Scroll to Top