Fordele ved at stifte selskab i London
At stifte selskab i London eller generelt i Storbritannien har været en populær løsning for mange danske virksomheder, især på grund af de mange fordele, der følger med. Storbritannien er et af de største finansielle centre i verden og tilbyder en række muligheder for virksomheder, der ønsker at etablere sig på det internationale marked. De væsentlige fordele ved at stifte selskab i London, er hvis du ønsker at sælge til dette marked som omfatter England, Irland, Scotland og Wales. Det britiske marked giver allerede mange danske virksomheders succes.
Hvad er Storbritannien?
Storbritannien refererer til Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland), som består af fire lande:
- England – den største del af Storbritannien, både i befolkning og areal. Hovedstaden er London.
- Skotland – beliggende nord for England. Hovedstaden er Edinburgh.
- Wales – vest for England. Hovedstaden er Cardiff.
- Nordirland – beliggende på den nordøstlige del af øen Irland. Hovedstaden er Belfast.
Disse fire lande udgør tilsammen Storbritannien, men hver har deres eget niveau af selvstyre og separate retssystemer for visse anliggender, mens udenrigspolitik og forsvar kontrolleres centralt fra Westminster i London. Vi anbefaler at du stifter selskaber med adresse centralt i London hos os. Vores adresser og faciliteter er de bedste med f.eks. telefonnumre, gratis webhotel og domæne, adgang til dansk bogføring og revision samt danske advokater, skatterådgivere og revisorer der bor i London.
Hvilke selskabstyper, fonde og foreninger, findes i Storbritannien:
Selskabs-, fond- og foreningstype | Beskrivelse |
---|---|
Private Limited Company (Ltd) | En privat virksomhed med begrænset ansvar, hvor ejernes ansvar er begrænset til den kapital, de har investeret. Meget populær selskabsform i Storbritannien da 90% af vores kunder vælger Ltd eller Limited som efternavn på sin virksomhed. |
Public Limited Company (PLC) | En børsnoteret virksomhed, hvor aktier kan handles offentligt. Minimumskapitalen for at oprette en PLC er £50.000. |
Limited Liability Partnership (LLP) | En partnerskabsstruktur, hvor partnerne har begrænset hæftelse, men som stadig giver mulighed for fleksibel administration og skattefordele. |
Sole Trader | Enkeltmandsvirksomhed, hvor ejeren er personligt ansvarlig for alle virksomhedens gæld og forpligtelser. |
Company Limited by Guarantee | En selskabsform uden aktier, hvor medlemmerne garanterer at betale en fast sum i tilfælde af konkurs. Ofte brugt af velgørenhedsorganisationer og almennyttige selskaber. |
Unlimited Company | En virksomhed, hvor ejernes ansvar ikke er begrænset, og de kan blive personligt ansvarlige for virksomhedens gæld. |
Charitable Incorporated Organisation (CIO) | En selskabsform specielt designet til velgørende organisationer, hvor de har status som juridisk enhed og begrænset hæftelse. |
Community Interest Company (CIC) | En selskabsform designet til virksomheder, der arbejder for det fælles bedste, såsom sociale virksomheder, hvor overskud bruges til samfundsprojekter. |
Trust | En juridisk enhed, hvor en trustee holder ejendom eller aktiver på vegne af en eller flere modtagere. Anvendes ofte til fonde og ejendomsadministration. |
Industrial and Provident Society (IPS) | En organisation, der typisk er medlemsdrevet og fungerer som kooperative eller samfundsfokuserede virksomheder. |
Friendly Society | En medlemsbaseret organisation, der yder finansiel eller social hjælp til medlemmerne, typisk gennem forsikringer eller spareordninger. |
Unincorporated Association | En uformel forening af personer, der deler et fælles formål, men ikke har status som juridisk enhed. Ofte brugt til små foreninger eller klubber. |
Charity | En organisation, der arbejder med almennyttige formål og er registreret hos Charity Commission. Ofte undtaget fra visse skatteregler. |
Mutual Society | En medlemsdrevet organisation, hvor ejerskab og overskud deles blandt medlemmerne, typisk inden for finansielle sektorer som byggeforeninger. |
Yderligere forklaringer:
- Ltd og PLC er de mest almindelige selskabstyper for private og offentlige virksomheder i Storbritannien.
- CIC og CIO er særlige selskabsformer rettet mod velgørende og samfundsmæssige formål.
- Trusts og fonde bruges ofte til at administrere aktiver eller donationer, især til velgørende formål eller som en del af arv.
Disse strukturer giver en bred vifte af muligheder for forretningsdrivende, velgørende organisationer og foreninger til at operere inden for britisk lovgivning.
Advokat og Revisor Samvirket stifter selskaber i England med mange fordele som f.eks. gratis bankoprettelse
Ofte kan vi tilbyde gratis bankoprettelse og nogle tilbyder endda at sætte 50 pund ind på din konto. Siden London er et af verdens største finanscentre kan du med fordel drage nytte af det både indenfor internationale banker, forsikringsselskaber, pensionsselskaber og finansieringsselskaber såsom factoring, leasing og kreditselskaber i forbindelse med opkøb af lejligheder og huse eller erhvervsejendomme.
Vi kan også forbinde dig til landets mange grossister, producebter og leverandører. Indenfor mange brancher kan det betale sig at levere til Danmark fra England eller f.eks. et Dropshipping lager.
Vi har 7 Advokater og Revisorer i Kensington området cenralt i London, er du i London kan du blot ringe og bestille tid til en aftale. De fleste koster
1. Lav selskabsskat og fordelagtige skatteregler
En af de mest attraktive fordele ved at stifte selskab i London er den relativt lave selskabsskat. Storbritanniens selskabsskat har historisk været en af de laveste i Europa, hvilket gør landet særdeles attraktivt for internationale virksomheder, der ønsker at minimere deres skattemæssige omkostninger.
Selskabsskatten i Storbritannien har været fastsat til 19 %, hvilket er lavere end mange andre europæiske lande. Skattereglerne er også enkle og forudsigelige, hvilket gør det lettere for virksomheder at planlægge deres økonomiske fremtid.
Selskabsskatten kan i kombination med Commonwealth selskaber falde til nul procent.
Storbritannien har ikke længere EØS-status. Storbritannien forlod EU den 31. januar 2020 og var med i EØS indtil udgangen af 2020. Fra og med 1. januar 2021 behandles Storbritannien som et tredjeland i forhold til EU.
Derfor er det nødvendigt med en række registreringer som dog praktisk foretages af vores sekretærer fordi vi stifter selskaber hver uge i Storbritannien. Registreringerne omfatter:
Specifikke tilladelser: For visse varer kan der være behov for specifikke tilladelser eller certifikater, afhængigt af varernes art.
- EORI-nummer: Både eksportører og importører skal have et EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification). Dette nummer bruges til toldbehandling).
- Toldangivelse: Du skal udfylde en toldangivelse for at deklarere varerne korrekt. Dette gælder både for eksport og import.
- Handelsfaktura: En handelsfaktura er nødvendig for at beskrive varerne, deres værdi og oprindelse eller flere oprindelser.
- HS-kode: Varerne skal klassificeres med en HS-kode (Harmonized System), som bruges til at identificere varerne i toldsystemet.
- Told og moms: Du skal være opmærksom på, at der kan være told og moms, som skal betales ved import til Danmark eller Storbritannien.
2. Nem selskabsstiftelse og registrering
Det er relativt nemt at stifte selskab i Storbritannien. Registreringsprocessen er ligetil, og man kan ofte få sit selskab registreret inden for 24 timer. Dette gør det muligt at komme hurtigt i gang, hvilket er vigtigt for mange danske virksomheder, der ønsker at etablere sig i udlandet uden forsinkelser.
Selskabsregistreringen sker gennem Companies House, som er Storbritanniens officielle selskabsregister. Her kan man vælge forskellige selskabsformer, såsom Limited Company (Ltd.), og L.P. som er LIMITED PARTNERSHIP som som er den mest populære struktur, da den tilbyder begrænset hæftelse for aktionærer.
3. Adgang til et af verdens største markeder
Storbritannien er en af verdens største økonomier og har et marked på over 66 millioner mennesker. Ved at stifte selskab i London får danske virksomheder adgang til dette store og alsidige marked, hvilket giver mulighed for vækst og ekspansion.
Desuden er London en af de førende byer inden for finans, teknologi og innovation. Dette gør byen til et ideelt sted for virksomheder inden for disse sektorer, da der er rig adgang til både kapital og højtuddannet arbejdskraft.
Derudover er Commonwealth har en samlet befolkning på ca. 2,5 milliarder mennesker. Medlemslande er: Antigua og Barbuda, Australien, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belize, Botswana, Brunei, Cameroun, Canada, Cypern, Dominica, Eswatini, Fiji, Ghana, Grenada, Guyana, Indien, Jamaica, Kenya, Kiribati, Lesotho, Malawi, Malaysia, Maldiverne, Malta, Mauritius, Mozambique, Namibia, Nauru, New Zealand, Nigeria, Pakistan, Papua Ny Guinea, Rwanda, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Samoa, Seychellerne, Sierra Leone, Singapore, Salomonøerne, Sydafrika, Sri Lanka, Tanzania, Tonga, Trinidad og Tobago, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Zambia.
4. Tættere relation til Commonwealth-lande
Ved at have et selskab i Storbritannien får danske virksomheder også indirekte adgang til markederne i Commonwealth-landene, såsom Canada, Australien og Indien. Disse lande har tætte handelsrelationer med Storbritannien, hvilket kan give yderligere ekspansionsmuligheder.
5. Stærk juridisk og forretningsmæssig infrastruktur
London har en lang tradition for at være en international handelsby, og dette er reflekteret i den stærke juridiske og forretningsmæssige infrastruktur, der findes i byen. Engelsk lovgivning er veludviklet og giver virksomheder klarhed og beskyttelse, hvad angår kontrakter, immaterielle rettigheder og andre vigtige forretningsområder.
Det britiske retssystem er anerkendt for sin pålidelighed, og mange internationale virksomheder vælger at løse deres konflikter i de britiske domstole på grund af deres høje standarder for retfærdighed og effektivitet.
6. Danske succeshistorier i Storbritannien
Flere danske virksomheder har haft stor succes med at etablere sig i Storbritannien, især i London. Her er et par eksempler:
Pandora: Det danske smykkefirma Pandora har haft stor succes på det britiske marked. Pandora, som blev grundlagt i 1982, har i dag butikker over hele verden, og Storbritannien er en af deres største markeder. Pandora har formået at tilpasse sig de britiske forbrugeres præferencer og har opnået stor popularitet gennem deres prisvenlige smykkedesign og målrettede markedsføring.
Jysk, en af Danmarks største detailkæder inden for boligudstyr, har også haft succes med at udvide til Storbritannien. Med deres fokus på kvalitet og overkommelige priser har Jysk formået at erobre det britiske marked og skabe en stærk tilstedeværelse i landet.
Begge virksomheder er gode eksempler på, hvordan danske selskaber kan drage fordel af det britiske marked og finde succes ved at forstå forbrugeradfærd og tilpasse deres forretningsmodel til lokale forhold.
London og Storbritannien som helhed tilbyder mange fordele for danske virksomheder, der ønsker at udvide deres forretning internationalt. Fra en lav selskabsskat til nem registrering og adgang til et af verdens største markeder, er London en attraktiv destination for mange virksomheder. Danske virksomheder som Pandora og Jysk viser, at det er muligt at opnå stor succes i Storbritannien, hvis man forstår markedets særegenheder og tilpasser sig lokalt.
En af fordelene ved London er at du har alt det du har behov for indenfor 4KM, Hyde Park, Kensington og med en adresse i ECW1 området, har du tilmed en adresse der svarer til det centrale København.
Her er en oversigt over skatter og moms i Storbritannien, samt andre relevante beskatninger som arv, dividende, udlodninger, generationsskifte, aktieskatter og kryptovalutaskat:
Skattemæssig kategori | Storbritannien (UK) | Kort beskrivelse |
---|---|---|
Selskabsskat (Corporation Tax) | 19 % (kan ændres afhængigt af overskudsniveau) 0% i skat med kombination med CommonWealth lande | Selskabsskat for virksomheder på deres overskud. |
Moms (VAT) | Standard: 20 % Reduceret: 5 % Nullsatser: 0 % Export: 0 % | Pålagt salg af de fleste varer og tjenesteydelser. Reduceret sats gælder for bestemte varer såsom energiforbrug. |
Arveafgift (Inheritance Tax) | 40 % på ejendom over £325.000 | Arveafgift gælder ved dødsfald. Afgiften gælder kun for værdier over en bestemt grænse. |
Dividendebeskatning (Dividend Tax) | Grundsats: 8,75 % Højere sats: 33,75 % Yderligere sats: 39,35 % | Afhænger af ens samlede indkomst og personlige skatteklasse. |
Udlodninger (Distribution Tax) | Varierer afhængigt af type udlodning og modtagerens skatteforhold. Ned til 0% med BOT (British Overseas Teritory) | Skatten afhænger af modtagerens personlige indkomst og forhold til virksomheden. |
Generationsskifteskat | Del af arveafgift, eventuelt med nedsættelser ved virksomhedsoverdragelse, og 0% ved familie fonde, erhvervs fonde, investerings fonde og foreninger. | Ved overdragelse af familievirksomheder kan særlige regler reducere eller udskyde beskatningen. |
Aktieskat (Capital Gains Tax) | 10 % for grundlæggende skatteydere 20 % for højere indkomst 0 % ved BOT/Commonwealth | Skat på gevinst ved salg af aktiver, såsom aktier, ejendomme osv. |
Kryptovalutaskat | Samme som Capital Gains Tax (10 %/20 %) ved salg af kryptovaluta. I Commonwealth ned til nul procent. Kapital kan indgå til UK. | Skat på fortjeneste fra køb og salg af kryptovalutaer. |
Et British Overseas Territory (BOT), på dansk et britisk oversøisk territorium, er et område, der hører under britisk suverænitet, men som ikke er en del af selve Det Forenede Kongerige (Storbritannien og Nordirland). Disse territorier er spredt rundt om i verden og har varierende grader af selvstyre, men det britiske monarki er det øverste styrende organ.
Nøglekarakteristika for British Overseas Territories:
- Suverænitet: Disse territorier er underlagt britisk suverænitet og Det Forenede Kongerige er ansvarlig for forsvar og international repræsentation.
- Selvstyre: Mange af de oversøiske territorier har deres egne regeringer og parlamenter, der styrer lokale anliggender, mens Storbritannien håndterer udenrigspolitik og forsvar.
- Borgerskab: Indbyggerne i disse territorier er britiske statsborgere, selvom der tidligere har været forskelle i deres status, især før British Overseas Territories Act 2002, som gav borgere i disse territorier fulde britiske statsborgerskabsrettigheder.
Eksempler på British Overseas Territories:
Her er en tabel, der viser en liste over alle British Overseas Territories (BOT) og de gældende skatteprocenter for virksomheder, hvor sådanne er relevante:
British Overseas Territory (BOT) | Selskabsskat |
---|---|
Anguilla | 0 % |
Bermuda* | 0 % |
British Virgin Islands (BVI)* | 0 % |
Caymanøerne* | 0 % |
Falklandsøerne | 21 % |
Gibraltar* | 12,5 % (0-4 % i kombination) |
Montserrat | 30 % |
Pitcairnøerne | Ingen data |
Saint Helena, Ascension og Tristan da Cunha | 25 % |
Turks- og Caicosøerne | 0 % |
Sydgeorgien og Sydlige Sandwichøer | Ingen data |
Akrotiri og Dhekelia | Ingen data |
Britiske Antarktis-territorier | Ingen data |
Britiske territorier i Det Indiske Ocean | Ingen data |
De britiske jomfruøer | 0 % |
Advokat og Revisor Samvirket er repræsenteret med en * ud for landet.
I Storbritannien beskattes kryptovalutaer under reglerne for Capital Gains Tax (CGT), når de handles med gevinst. Beskatningen varierer afhængigt af skatteyderens indkomst:
- 10 % for grundlæggende skatteydere (basic rate taxpayers).
- 20 % for skatteydere med højere indkomst (higher rate taxpayers).
For mindre gevinster under en vis grænse (ofte omkring £12.300), er der dog en skattefri grænse, kaldet Annual Exempt Amount. Kryptovalutaer beskattes også som almindelig indkomst, hvis de modtages som betaling for varer eller tjenester.
Bemærkninger:
Bahamas er i dag 100% selvstændigt og således ikke er CommomWealth land.
- 0 % selskabsskat i mange af de oversøiske territorier som Bermuda, Caymanøerne og BVI gør disse områder særligt populære for finansielle tjenester og offshore selskabsstrukturer. Disse kombineres ofte med et LTD selskab, staterne Delaware, Wyoming eller Nevada i USA og ofte Singapore for dem der driver forretning i KINA og Asien.
- I modsætning hertil har steder som Gibraltar, Falklandsøerne og Montserrat skattesatser, som ligner dem, der findes i mange andre lande.
- Nogle områder, såsom Pitcairnøerne og de britiske territorier i Det Indiske Ocean, har ingen tilgængelige data om selskabsbeskatning, da der ikke er væsentlige kommercielle aktiviteter på disse steder.
Disse territorier er resterne af det britiske imperium, som engang omfattede store dele af verden. Efterhånden som de fleste af Storbritanniens kolonier opnåede uafhængighed i løbet af det 20. århundrede, forblev en række mindre territorier under britisk kontrol, og disse er i dag kendt som British Overseas Territories, eller BOT.
Jersey, Guernsey og Isle of Man er ikke en del af British Overseas Territories (BOT), men de har en særskilt status som Crown Dependencies. Dette betyder, at de er selvstyrende territorier under den britiske krone, men de er ikke en del af Det Forenede Kongerige og heller ikke BOT’er. Disse Crown Dependencies har deres egne regeringer, retssystemer og skatteregler, selvom Storbritannien er ansvarlig for deres forsvar og udenrigsanliggender.
Her er en kort oversigt over disse tre Crown Dependencies og deres selskabsskatteprocenter:
Crown Dependency | Selskabsskat | Bemærkninger |
---|---|---|
Jersey* | 0 % (for de fleste virksomheder) 10 % (finansielle tjenester) 20 % (nogle særlige sektorer) | Jersey anvender en lav skattesats for de fleste virksomheder, men har højere satser for finansielle virksomheder. |
Guernsey* | 0 % (for de fleste virksomheder) 10 % (finansielle tjenester) 20 % (nogle sektorer som ejendomsudlejning) | Lignende struktur som Jersey med undtagelser for bestemte erhverv. |
Isle of Man* | 0 % (for de fleste virksomheder) 10 % (finansielle tjenester) 20 % (indtægter fra ejendom og udlejning) | Isle of Man har en generelt lav selskabsskat, men nogle sektorer beskattes højere. |
- Advokat og Revisor Samvirket har en repræsentation i ovenstående lande.
- Disse jurisdiktioner er populære blandt internationale virksomheder og privatpersoner på grund af deres lave selskabsskatter og gunstige skatteklimaer, især inden for finansielle tjenester.
- Crown Dependencies er autonome og udarbejder selv deres skattepolitik og lovgivning.
Selvom Jersey, Guernsey og Isle of Man er tæt forbundet med Storbritannien, har de en anden juridisk og skattepolitisk status end de British Overseas Territories.
Testimonial: ERIK’s Success MED Advokat og Revisor Samvirket
Erik begyndte sin rejse som en iværksætter i 2021, og solgte computertilbehør da han kom til os. Efter en spontan beslutning om at prøve smarte computertasker, og tasker til IMAC, indså han hurtigt potentialet i accessories-markedet. Med tiden opgav han helt computertilbehør og begyndte i stedet at specialisere sig i salg af tasker, kufferter, læderhandsker og bælter via dropshipping fra tre forskellige steder i EU. Dækningsbidraget var simpelthen 10% bedre end for computertilbehør, som der er en stor konkurrence på.
Vi hjalp ham med at varemærkeregistrere hans brand. Samvirket henviste ham også til nogle dygtige Woocommerce-eksperter, der har gjort det muligt for Frank at sælge sine produkter på 21 forskellige sprog i 30 lande og samtidigt trække kunder fra Facebook, Linkedin og X.
I dag er hans største marked Storbritannien, efterfulgt af Tyskland, der bidrager med den næststørste indtjening. Erik succes er et bevis på, hvordan en lille forretningsidé kan vokse og blive global med de rette ressourcer og rådgivning.
Internationale kendte brands i London
Der er mange kendte brands i London såsom Lego, Mærskm Pandora og Carlsberg der har selskaber i England med stor succes.
Kilde: Advokat og Revisor Samvirket, AORS.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer/Emner/#: #Selskabsformer, #Ltd, #PLC, #Trust, #Foreninger, #Jersey, #Guernsey, #IsleOfMan, #Selskabsskat
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.