Vurderingsstyrelsen leder efter klemte boligejere: ‘Ring, hvis du har oplevet problemer’

Vi kan dog advare mod mundtlig kommunikation med styrelsen og anbefaler at du skriver i stedet. Skatteklager er altid meget usikre, men denne gang er Ombudsmanden på sagen, og der forventes svar inden længe.

Har du oplevet problemer med din nye ejendomsvurdering, så vil Vurderingsstyrelsen gerne i kontakt med dig. Det skriver DR her til morgen.

Døde links og manglende information om en skarp tidsfrist har fået styrelsen på en ny opgave.

Selvom en række boligejere har fået en ny offentlig ejendomsvurdering af deres bolig, så har de på grund af fejl ikke fået lov til at komme med rettelser til vurderingen.

Frem mod 2024 skal alle boligejere derfor have en ny vurdering, og du har kun fire uger til at informere om fejl og mangler.

– Nogle boligejere har oplevet, at det ikke har været muligt at klikke på det link, der har været i notifikationen i deres digitale postkasse. Det skriver Vurderingsstyrelsen på sin hjemmeside.

Som i vort tidligere artikel kommer vi med en opfordring fra DR:

Har du i dine tidligere ejendomsvurderinger fået rabat på værdien af din grund, som ikke fremgår af din nye ejendomsvurdering? Skriv til vurdering@dr.dk

– Boligejere, der har oplevet, at tekniske udfordringer har forhindret dem i at sende en indsigelse rettidigt – enten ved brug af det medsendte link eller ved at logge ind på Vurderingsportalen.dk – kan ringe til Vurderingsstyrelsen.

Har tidligere afvist boligejere

Det er dog ikke første gang, at Vurderingsstyrelsen har haft nogle af de klemte boligejere i røret. I en mail til DR Nyheder har Vurderingsstyrelsen forklaret, at man i flere måneder har kendt til problemet med døde links, fordi frustrerede boligejere har kontaktet styrelsen. Helt tilbage i juni blev det af samme grund tilføjet i de fremadrettede beskeder til boligejere, at de også kan logge ind via vurderingsportalen.dk. Men man har endnu ikke skrevet information om fristen på fire uger ind i beskederne.En række boligejere, som DR Nyheder har talt med, fortæller, at de er blevet blankt afvist, når de har forsøgt at få genstartet deres sag.

Styrelsen har nu tilføjet, at du som boligejer også kan logge ind via vurderingsportalen.dk, men man har endnu ikke skrevet information om fristen på fire uger ind i beskederne, hvilket atter er en fejl.

Vurderingsstyrelsen blev i sidste uge sat til at undersøge omfanget af klemte boligejere og fejl.

“Hvis man opdager, at man faktisk gerne ville have været inde og rette i de data, så er vi i gang med at kigge på, hvad man så gør. Men selvfølgelig skal borgerne ikke lægges til last,”

sagde skatteminister Jeppe Bruus.

Siden har Folketingets Ombudsmand også krævet svar på, hvor mange der er kommet i klemme, og hvad myndighederne har tænkt sig at gøre for at hjælpe dem.

Svaret skal ligge på ombudsmandens bord indenfor en frist på 4 uger.

Vurderingsstyrelsen har nemlig nægtet at genstarte sager for dem, som fejlen faktisk er gået ud over.

I stedet er boligejere blevet opfordret til at betale 1.100 kroner for at klage over vurderingen, når muligheden for at klage åbner.

Hvad er en deklaration?

  • Før du modtager din nye ejendomsvurdering, har du fire uger til at råbe op om fejl og mangler om grundlaget for vurderingen.
  • Den første besked, du modtager fra Vurderingsstyrelsen, er derfor ikke selve vurderingen, men i stedet en såkaldt deklaration.
  • Det er et dokument på cirka 20 sider med en beskrivelse af, hvordan din ejendom ifølge styrelsen ser ud.
  • Men der er mange oplysninger, som skattevæsnet ikke automatisk tager med i vurderingen, så tjek selv din bolig ved at bruge guiden her.

I løbet af de fire uger, der kaldes deklarationsperioden, skal man kun bevise, at styrelsens vurdering er mindst fem procent forkert, mens kravet i den efterfølgende klageproces er 20 procent af vurderingen.

Sådan kommer du i kontakt:

  • Du kan skrive til Vurderingsstyrelsen på vurdst@vurdst.dk eller ringe på 72 22 16 26.
  • På sin hjemmeside lover Vurderingsstyrelsen dog ikke mere, end at man i første omgang vil “notere boligejernes kontaktoplysninger og problemets karakter og derefter vende tilbage til boligejerne.”

Eksemplet med Vurderingsstyrelsen er et ud af talrige eksempler på problemer i Skatteministeriet.

Kilde: Vurderingsstyrelsen, DR

Fotokredit: Vurderingsstyrelsen

Exit mobile version