Mercedes-Benz anbefales af flest og Spies Rejser er nu nr. 10

Markedsføringsloven har gjort det svært for mange virksomheder at markedsføre sig og lave konkurrencer, så derfor har mange af nedenstående virksomheder også et udtryk for hvordan man kan lave aktiv forbrugerpleje for sit brand.

YouGov BrandIndex er tilgængelig i 55 markeder over hele kloden og gennemfører mere end elleve millioner interviews hvert år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Australasien. I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker. Recommend-scoren findes ved, at man spørger respondenter, hvilke mærker de vil ANBEFALE til venner, familie eller kollegaer.

YouGov BrandIndex lancerer hvert år en liste over, hvilke virksomheder og brands, der er bedst til at skabe ambassadører, altså kunder, der vil anbefale deres varemærke.

Lærerstandens Brandforsikring har i mange år indtaget førstepladsen på den danske ’recommend ranking’, men i år har Mercedes-Benz flest kunder (81,4%), som vil anbefale selskabet til venner og bekendte.

Lærerstandens Brandforsikring tager andenpladsen (81,0%) fulgt af Audi på tredjepladsen (78,8%). Bilbranchen er som altid dygtig til at skabe mærkeambassadører, og Mercedes-Benz og Audi får selskab af adskillige andre bilmærker på top-10-listen. Toyota indtager fjerdepladsen (77,3%), Volkswagen (74,5%) og KIA (73,8%) sjette- og syvendepladsen, og endelig er Skoda på niendepladsen (72,4%).

To telemærker har også været dygtige til at skabe ambassadører, som vil anbefale dem, nemlig CBB Mobil på femtepladsen (75,0%) og Oister på ottendepladsen (73,1%).

Endelig har rejsegiganten Spies sneget sig ind på top-10 med en score på 724%.DSB S-tog er årets højdespringer, det er nok fradraget den seneste måned debat om stifteren Simon Spies.

DSB S-tog kan glæde sig over en vækst i kunder, som vil anbefale selskabet til andre. DSB S-tog er således årets højdespringer, og har forbedret sin recommend-score med 3,8 til en score på 34,9%.

Danske Spil indtager andenpladsen på listen over varemærker, som har forbedret deres recommend-score mest det seneste år, og Jyllands-Posten tager tredjepladsen.

Exit mobile version