FLERE Amerikanske banker styrtbløder efter KONKURSBEGÆRINGER

Flere Amerikanske banker styrtbløder på børsen efter konkursbegæringer og problemerne b reder sig til andre børser hvor banker er suspenderet (mandag).

De Føderale Myndigheder har således mandag stoppet handel med flere amerikanske bankaktier. En sådan handel kan suspenderes hvis det er på grund af for store kursbevægelser.

Det ser for alvor ud til at have sendt rystelser gennem den amerikanske banksektor, at den kriseramte Silicon Valley Bank indgav sin konkursbegæring i sidste uge.

Flere amerikanske banker er således i frit fald på børsen mandag eftermiddag dansk tid. Også de toneangivende danske banker.

Aktien i First Republic Bank, der også har hovedkvarter i den amerikanske delstat Californien, falder med næsten 75 procent kort efter børsåbning i USA.

Western Alliance Bancorporation falder med mere end 82 procent.

Al handel med bankaktierne er dog flere gange blevet stoppet mandag, fordi bevægelserne i kurserne har været for voldsomme. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er dog blevet muligt at handle bankaktierne igen.

Silicon Valley Bank blev dog fredag beordret lukket af finansmyndighederne i Californien og mn har allerede solgt den britiske afdeling af SVB til Europaøs største bank HSBC. Banken blev solgt for blot 8 kr.

Det tvang de amerikanske myndigheder til at træde til og overtage banken, der var kommet under et gevaldigt pres fra sine kunder. Alle kunderne ville have deres penge udbetalt.

Både Danske Bank og Jyske Bank ligger således nederst i det danske C25-indeks, der indeholder de 25 mest handlede og dermed mest værdifulde danske aktier. Der skal normalt ret meget til at afstedkomme de 8% som Danske bank på et tidspunkt tabte i markedsværdi i dag.

Men de næste par dage vil vise om de amerikanske bankers problemer fortsat kan påvirke verdensmarkedet for bankaktier. Et er dog sikkert, og det er hvis der f.eks. kommer 10 flere konkursbegæringer for kendte banker med stor markedsandel, så taler vi om alvorlig vedvarende krise.

Kilde: Reuter og Advokat og Revisor Samvirket
Fotokredit: stock.adobe.com

Exit mobile version